Dak- en gevelbekleding

De belangrijkste functie van een dak is natuurlijk dat het beschermt tegen weersinvloeden zoals regen. Maar wat voor dakbedekking kies je en op welke manier moet dit hemelwater worden afgevoerd? Wat voor afwerking krijgt de gevel? Of het nou gaat om een nieuw dak of een dakrenovatie of -reparatie, we adviseren je graag over de beste toepassingen en materialen voor jouw wensen.

Dakbedekking & gevelbekleding

Er zijn nogal wat factoren om rekening mee te houden op het gebied van dakbedekking en gevelbekleding. Denk aan sterkte, stabiliteit en levensduur, maar ook aan de mate waarin het materiaal duurzaam, brandwerend, isolerend, geluiddempend, elastisch en bestand is tegen UV-stralen. Ook de uitstraling is niet onbelangrijk. Wat voor onderhoud heeft het nodig en hoe vaak? Wat past nou het beste bij jouw type dak, gevel en budget? We zetten onze mogelijkheden voor je een op een rijtje.

Bitumen

Waterdicht dakleer   |   Veel toegepast bij platte daken   |   Geschikt voor vrijwel elke ondergrond
Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Dit materiaal passen we veel toe bij het bedekken van platte daken. Bitumen is waterdicht en super sterk. Door zijn grote kleefkracht op een grote hoeveelheid aan materialen is de toepassing van bitumen op vrijwel elke ondergrond mogelijk. Meer weten? Neem contact met ons op!

EPDM membraan

Duurzaam en onderhoudsvrij materiaal  |   Veel toegepast bij (platte) schuurdaken  |   Minimale kans op lekkage  |   
Goed bestand tegen extreme en wisselende weersomstandigheden
EPDM dakbedekking bestaat uit hoogwaardig synthetisch rubber en passen we vooral toe bij (de veelal platte) daken van schuren. Deze vorm van dakbedekking is recyclebaar en heeft een lange levensduur. Dit maakt EPDM super duurzaam! Een groot voordeel van EPDM is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt in zo min mogelijk en zo groot mogelijke delen, vaak zelfs maar één. Lekkages zijn hierdoor vrijwel onmogelijk. EPDM dakbedekking heeft een hoge elasticiteit, ook bij temperatuurschommelingen. Ook is het goed bestand tegen weers- en ozon invloeden. Bovendien is dit materiaal onderhoudsvrij! Een verschil met bitumen dakbedekking is dat EPDM in één laag wordt aangebracht zonder open vuur, waar dat anders in meerdere lagen met open vuur gebeurt. Dit scheelt nogal in de kosten en maakt EPDM een stuk goedkoper. Advies nodig? Vraag het ons!

Omdat EPDM wortelbestendig is, kun je het ook nog eens gebruiken om een groendak aan te brengen met mossen, kruiden, planten of zelfs bomen. Het groen zorgt voor uitstekende isolatie en extra bescherming en daarmee voor een langere levensduur! Het dak moet natuurlijk wel het extra gewicht kunnen dragen en het extra water van het groen goed kunnen afvoeren.

RESITRIX®

Combinatie van bitumen en EPDM  |   Toepassing voor platte daken  |   Geschikt voor vrijwel elke ondergrond  |   
Lange levensduur

De unieke dakbedekking van RESITRIX® bestaat uit een combinatie van de materialen EPDM en gemodificeerd SBS (Styreen Butadieen Styreen) bitumen. Deze dakbanen voor platte daken zijn de enige die de voordelen van beide materialen samenbrengt. Doordat de onderlaag bestaat uit SBS bitumen is deze dakbedekking gemakkelijk en snel op vrijwel elke ondergrond te verwerken. De toplaag van EPDM zorgt ervoor dat de dakbedekking bestand is tegen UV-straling en gedurende de totale gebruiksduur (minimaal 50 jaar) elastisch en flexibel blijft. Bovendien kunnen we de RESITRIX® dakbanen veilig met hete lucht (en dus zonder open vuur) aan elkaar verbinden. Kortom, het beste van beide!

Metaal

Duurzaam aluminium  |   Karakteristieke uitstraling met zink of koper  |   Felssysteem, roevensysteem, of losangesysteem

Voor het bekleden van het dak en de gevel werken we ook met aluminium, zink en koper. Het gebruik van aluminium zorgt voor lage kosten, is sterk en kent omdat het corrosiebestendig is een lange levensduur. Dat aluminium volledig te recyclen is maakt het materiaal nóg duurzamer. We kunnen de aluminium bekleding met uiteenlopende afwerkingen voor je plaatsen als cassette of paneel. Voor zinken en koperen dak- of gevelbekleding heb je keuze uit drie systemen: het felssysteem, roevensysteem en losangesysteem. Meer weten over deze opties? Neem contact met ons op! We vertellen je er graag meer over.   

Maak werk van jouw wensen!
De mogelijkheden en kosten op een rij. Volledig vrijblijvend.

Dakgoot

Bij het selecteren van een nieuwe dakgoot is de keuze van het materiaal een belangrijk element. De dakgoot die je kiest is namelijk nogal bepalend voor de uitstraling van het pand. Ook zit er nogal wat verschil in de levensduur, de mate van bestendigheid tegen UV-stralen en hitte, het benodigde onderhoud om lekkage tegen te gaan en natuurlijk de kosten. Veelgebruikte materialen voor de halfronde mastgoot en vormvaste bakgoot zijn zink en koper.

Zink- en koperwerken

Zink geeft een pand een karakteristieke uitstraling en zie je daarom regelmatig terug bij monumentale panden of gerenoveerde woningen. Dit materiaal is overigens ook prima geschikt voor nieuwbouw. Koper geeft weer een compleet andere kenmerkende uitstraling. Ook koperen dakgoten, die iets duurzamer zijn dan de zinken variant, worden vaak gemonteerd bij de restauratie van historische gebouwen. Het werken met zink en koper is een echte ambacht, dat specialistische kennis en ervaring vereist. Onze dakdekkers installeren jouw zinken of koperen dakgoot super vakkundig, zodat deze tientallen jaren met minimaal onderhoud mee kan.

Aan de dakgoot kunnen we ook een vergaarbak monteren. Hiermee zorgen we dat wanneer de hemelwaterafvoer (regenpijp) vol is vanwege extreme weersomstandigheden, het overtollige water tijdelijk wordt opgevangen. Dit overkomt overstromingen van de dakgoot!

Met een bladscheider voorkomen we dat bladeren en ander vuil vanuit de dakgoot en regenpijp in de riolering terechtkomen en daarmee verstoppingen veroorzaakt. Een rooster in de bladscheider voert het vuil naar buiten af, terwijl het hemelwater door de regenpijp naar de afvoerbuis stroomt. Zo simpel kan het zijn!

Hemelwaterafvoer

Een hemelwaterafvoer (HWA), ook wel regenpijp genoemd, zorgt ervoor dat hemelwater als regen, sneeuw en hagel van het dak wordt afgevoerd naar de riolering. Deze afvoer vind je vaak buiten aan de gevel en is bevestigd aan de dakgoot of een plat dak. We adviseren je graag over welke afvoersystemen en materialen het beste passen bij jouw dak en wensen.

Hellende en platte daken

Voor een hellend dak helpen we je graag met het plaatsen of vervangen van dakgoten en traditionele regenpijpen van EPDM, PVC, zink, koper of lood. In het geval van een plat dak kunnen we de installatie verzorgen van een afvoer met onderuitloop of zijuitloop van EPDM, PVC, zink, koper of lood. Bij een onderuitloop wordt het hemelwater verticaal door de dakvloer naar beneden afgevoerd, terwijl we met een zijuitloop het water horizontaal door een muur of wand afvoeren.

Innovatief afvoersysteem met onderdruk

Tenslotte installeren we ook innovatieve systemen die gebruik maken van onderdruk. Bij extreem weer vullen de afvoerleidingen zich volledig met water. Dit water wordt vervolgens van onderuit weggezogen en afgevoerd. Dit systeem is geschikt voor vrijwel elk dak! 

Duurzame tip: Maak gebruik van een gescheiden rioleringssysteem voor gescheiden en rechtstreekse afvoer van hemelwater naar de natuur of vang het op in een tank voor hergebruik!

Overige diensten

Want we hebben nog meer in huis!

Klimaatinstallaties

Verwarming & koeling
Ventilatie

Meer over klimaatinstallaties

Loodgieterswerk

Riolering
Waterleiding
Gasleiding
Sanitair

Meer over loodgieterswerk

Service & onderhoud

24/7 bereikbaar
Met óf zonder onderhoudsabonnement

Meer over service & onderhoud

Benieuwd naar ons werk in de praktijk?

Bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Over ons

Meer weten over DBI-Techniek?
Maak kennis met onze werkwijze en belangrijkste waarden.