Loodgieterswerk

Het traditionele loodgieterswerk is tot op de dag van vandaag enorm belangrijk voor ons als installateur en daarmee ook voor jou! We verzorgen het veilig en vakkundig aanleggen van riolering, water- en gasleidingen en voeren daarnaast ook onderhoudswerkzaamheden uit om problemen als verstopping, slijtage en lekkage tegen te gaan. De basis hiervoor is altijd een door en door uitgedacht en uitgewerkt ontwerp. Met onze oplossingen zorgen we dat jouw leidingen naadloos aansluiten op het riool en energienetwerk.

Riolering

Het afvalwater van het toilet, bad, de douche, gootsteen en (vaat)wasmachine voeren we af aan de hand van een rioleringssysteem. Via afvoerbuizen in de muren en vloeren leiden we het vuile water naar het riool. Een goed ontwerp van het afvoerplan is hierbij van groot belang. Dit zorgt niet alleen voor de juiste afwatering, maar voorkomt ook overbelasting, verstoppingen en stankoverlast.

Bij grote verbouwingen en transformaties kan het nodig zijn de riolering aan te passen. Verouderde en versleten riolering kan namelijk voor lekkage en andere problemen zorgen. Hetzelfde geldt voor slecht onderhouden riolering. Een grondige controle voorkomt infecties en bacteriën in de sanitaire installaties. Regelmatig onderhoud is dan ook essentieel!

Bij bestaande bouw geldt vaak dat ook het regenwater op het riool wordt geloosd. Fikse regenval kan echter voor overbelasting van het rioolstelsel zorgen. Een gescheiden rioleringssysteem, dat we standaard toepassen bij nieuwbouw, biedt een oplossing. Het hemelwater wordt niet meer samen met afvalwater via het riool afgevoerd, maar voeren we gescheiden en rechtstreeks af naar bijvoorbeeld vijvers en sloten. Ook kunnen we het regenwater opvangen in tanks voor hergebruik. Hiermee bespaar je water, energiekosten én verminder je de kosten voor het verwerken van vervuild water. Een slimme, duurzame oplossing. 

Waterleiding

Een douche, bad, vaatwasser, wasmachine, toilet, wastafel-, fontein-, keuken- en kokendwaterkraan. Het zijn allemaal voorzieningen waar we schoon (drink)water voor nodig hebben. Met het aanleggen van waterleidingen zorgen wij voor de toevoer van dit water. Hiervoor gebruiken we steeds vaker kunststof leidingsystemen met een langere levensduur. Vanzelfsprekend werken we bij het aanleggen van waterleidinginstallaties altijd volgens de strenge eisen voor legionellapreventie.

Warmwatercomfort

In onze ontwerpen en calculaties houden we altijd rekening met het gewenste warmwatercomfort, bijvoorbeeld wanneer de wens bestaat om water te besparen of vanwege het plaatsen van een regen- of stortdouche. Hiervoor kijken we o.a. naar de waterdruk en de benodigde wachttijd voor het warme water. Met drukverhogers zorgen we, wanneer dit nodig is, voor de juiste hoeveelheid waterdruk en voorkomen we drukschommelingen. Zo heb je altijd en overal hoog (warm)watercomfort!

Om kalkaanslag tegen te gaan, kunnen we een waterontharder plaatsen. Al voordat het water in de leiding terechtkomt, verwijdert de waterontharder een grote hoeveelheid kalk en magnesium uit het kraanwater. Kalkarm water gaat niet alleen hardnekkige aanslag tegen zodat sanitair langer mooi blijft, maar verlengt ook de levensduur van keukenapparaten zoals de koffiemachine en waterkoker. Bovendien spaar je het milieu door beperkt gebruik van (agressieve) schoonmaakmiddelen. Win-win-win dus!

Een klein deel van het water dat uit de leidingen komt, wordt gebruikt als drinkwater. We gebruiken het vooral om te douchen, wassen en het toilet door te spoelen. Per persoon draaien we er nogal wat water doorheen! Met een grijswatersysteem zorgen we dat je het afvalwater van de douche, wastafels en het bad kunt hergebruiken. Het vervuilde water wordt in een tank opgevangen en biologisch gereinigd. Het gefilterde, schone water kun je vervolgens opnieuw gebruiken voor het wassen van kleding, het spoelen van het toilet of het besproeien van de tuin. Een flinke besparing van schoon drinkwater!

Gasleiding

Hoewel we steeds verder afstappen van het gebruik van aardgas, wordt deze bron van energie nog veel toepast om ruimtes te verwarmen en te koken. Via een gasleiding onder de grond, in de (dek)vloer of in of tegen de (opbouw van een) wand, transporteren we gas vanaf de gasmeter naar een CV ketel of fornuis. Het is van levensbelang dat deze gasleiding vakkundig en veilig wordt aangelegd. Lekkage zorgt niet alleen voor onnodig verlies van energie, maar kan ook leiden tot gevaarlijke situaties zoals explosies en brand. Zorg voor goede ventilatie en laat de gasleiding en gastoestellen regelmatig controleren. Wist je dat je behalve voor het aan- of verleggen van de gasleiding ons team ook kunt bellen voor service en onderhoud?

Sanitair

We overleggen welke functionaliteiten met betrekking tot de sanitaire voorzieningen gewenst zijn en zorgen dat de juiste aansluitingen hiervoor op de juiste plek worden gemaakt. Mocht het nodig zijn, verwijderen we het huidige sanitair en leggen we de leidingen volgens het nieuwe plan aan. Tenslotte plaatsen we het gloednieuwe sanitair, klaar voor gebruik!

Overige diensten

Want we hebben nog meer in huis!

Klimaatinstallaties

Verwarming & koeling
Ventilatie

Meer over klimaatinstallaties

Dak- en gevelbekleding

Dakbedekking
Dakgoot
Hemelwaterafvoer

Meer over dak- en gevelbekleding

Service & onderhoud

24/7 bereikbaar
Met óf zonder onderhoudsabonnement

Meer over service & onderhoud

Maak werk van jouw wensen!
De mogelijkheden en kosten op een rij. Volledig vrijblijvend.

Benieuwd naar ons werk in de praktijk?

Bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Over ons

Meer weten over DBI-Techniek?
Maak kennis met onze werkwijze en belangrijkste waarden.