Klimaatinstallaties

Een behaaglijke temperatuur en goed geventileerde ruimtes zijn essentieel voor een comfortabel binnenklimaat – dat wil zeggen prettig, veilig, gezond én duurzaam. Op basis van de nieuwste materialen, systemen, toepassingen en technieken zorgen we voor een kostenefficiënte realisatie van installaties die zuinig zijn in energieverbruik en van hoge kwaliteit zijn én blijven.

Verwarming & koeling

We brengen in ons leven nogal wat tijd binnen door. Een aangenaam binnenklimaat is dus wel zo fijn. Ben je op zoek naar een duurzame en energiezuinige oplossing, of ga je voor maximaal comfort? Of we nou een gloednieuwe installatie aanleggen of bestaande systemen verbouwen of uitbreiden, met onze innovatieve verwarmings- en koeloplossingen maken we een einde aan temperatuurschommelingen, (te) koude of warme ruimtes en hoge energierekeningen. Wij gaan voor een constante, prettige binnentemperatuur tegen zo laag mogelijke kosten!

Warmtepompen

Goed voor het milieu door gebruik van duurzame energiebronnen   |   Zeer hoog rendement en lage stookkosten 

Verklein je klimaatimpact met een warmtepomp! Door het gebruik van aardgas weg te nemen of in te perken, draag je door een significant lagere CO2 uitstoot enorm bij aan het milieu. Bovendien kun je met een warmtepomp een heel hoog rendement van wel 500% behalen. Doordat je vooral gebruik maakt van duurzame energiebronnen, heb je in plaats van gas alleen nog elektriciteit nodig voor het omzetten, verwarmen en afgeven van energie. Het resultaat: een lage energierekening. Combineer de warmtepomp met zonnepanelen voor zelf opgewekte elektriciteit, met nóg meer rendement uit duurzame energie.

Met onze warmtepompen haal je duurzame energie uit de lucht of bodem. Deze energie wordt naar de juiste temperatuur gebracht en afgegeven aan een lage temperatuursysteem, zoals vloerverwarming. Op deze manier kun je met een volledige warmtepomp elektrisch verwarmen en de badkamer en keuken voorzien van warm water. Een duurzaam alternatief voor de traditionele gasgestookte CV ketel dus!

Factoren als de prijs van een volledige warmtepomp en de (matige) isolatie van een gebouw kunnen doen beslissen om te kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze combineren we met een CV ketel, die zorgt voor warm tapwater en bijspringt wanneer de buitenlucht te koud is om er energie aan te onttrekken. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vloerverwarming

Gelijkmatige verwarming   |   Minder energieverbruik door lagere watertemperatuur   |   Geen stofverplaatsing en droge lucht, wél meer ruimte door afwezigheid van radiatoren

In tegenstelling tot een radiator, geeft vloerverwarming over de gehele oppervlakte van de ruimte warmte af. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte (vrijwel) overal hetzelfde is. De vloer straalt de warmte direct op de aanwezige personen en objecten in de kamer. Hierdoor is er voor het verwarmen van de ruimte een lagere watertemperatuur nodig. Ter vergelijking: bij een traditionele radiator gaat het om een temperatuur van 60-90 graden. Voor vloerverwarming geldt een temperatuur van 23-35 graden. Lekker energiezuinig dus! Combineer het systeem met een warmtepomp of zonneboiler om nog meer energie te besparen.

Er zijn nogal wat soorten vloerverwarming, maar welke optie is nou de beste? We adviseren je graag over de mogelijkheden en leggen je de verschillen uit met betrekking tot opbouwhoogte, installatiemethode en reactiesnelheid. Op basis van jouw wensen op het gebied van comfort, ondergrond en prijs selecteren we samen het beste systeem voor jou.

Plafondkoeling

Stabiele en gelijkmatige temperatuur(verdeling)   |   Energiezuinig

Plafondkoeling, ook wel een klimaatplafond genoemd, is een interessant alternatief voor airconditioning. Met behulp van een warmtepomp laat je koud water door het plafond stromen. Zodra de temperatuur in de ruimte boven een bepaald niveau dreigt te komen, schakelt de plafondkoeling automatisch in. Door het koude water dat door het plafond stroomt, daalt de temperatuur van het plafond. De warme lucht die opstijgt koelt hierdoor gelijkmatig af. Met plafondkoeling geniet je dus altijd van een stabiele en gelijkmatige temperatuur(verdeling). Plafondkoeling is, doordat je het systeem combineert met een warmtepomp, ook nog eens enorm energiezuinig. Advies nodig? Neem contact op!

CV ketel

Altijd lekker warm (water) in huis   |   Grote diversiteit aan ketels en thermostaten   |   Combinatie met warmtepomp mogelijk

We beschouwen hem als een trouwe vriend: de CV ketel. Al jaren en jaren bewijst hij miljoenen mensen wereldwijd een dienst als betrouwbaar systeem voor het verwarmen van ruimtes en sanitair drinkwater. Voor het selecteren van de juiste ketel voor jouw situatie houden we rekening met een aantal factoren, zoals het type gebouw, het bouwjaar, de oppervlakte en de isolatie. 

Ook wensen met betrekking tot warmwaterbereiding, het type sanitair (bijvoorbeeld een regen- of stortdouche), de mogelijkheid om in uiteenlopende ruimtes tegelijkertijd warm water te kunnen gebruiken, en een eventuele combinatie met een warmtepomp, hebben invloed op het type ketel. Neem contact op voor persoonlijk advies! 

Onze monteurs zorgen altijd voor een veilige en vakkundige installatie van jouw CV ketel. Het is belangrijk om deze vervolgens ook regelmatig te laten onderhouden. Geef onze jongens van service & onderhoud dus tijdig een belletje!

Airconditioning

Koelen, verwarmen, ontvochtigen en zuiveren   |   Stille systemen

Niks is lekkerder dan op een warme dag de koelte binnen te stappen. Met een airconditioning zorg je ook wanneer de buitentemperatuur hoog is voor een prettige binnentemperatuur. Maar een airconditioning kan meer dan dat: het systeem brengt de lucht in een ruimte namelijk in perfecte conditie. Een airco kan een ruimte dan ook verwarmen als het koud is, kan vocht uit de lucht halen wanneer dit nodig is en kan deze ook zuiveren van stofdeeltjes. Bovendien worden de nieuwere airconditioning systemen steeds stiller en merk je nauwelijks dat de airco aan staat! Benieuwd of airconditioning een goede optie is voor jouw ruimte(s)? We geven je graag advies.

Maak werk van jouw wensen!
De mogelijkheden en kosten op een rij. Volledig vrijblijvend.

Ventilatie

Een hoge luchtkwaliteit is van groot belang om prettig en gezond te kunnen leven. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor voldoende frisse, schone lucht. Het continu aan- en afvoeren van lucht vermindert de kans op vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen. Het resultaat: een fijn en gezond binnenklimaat!

Mechanische ventilatie

Automatische aan- en afvoer van frisse en vervuilde lucht   |   Vermindert kans op allergieën en vocht-, schimmel- en luchtwegproblemen   |   Te combineren met systeem voor energieterugwinning

In veel gevallen blijkt natuurlijke ventilatie onvoldoende om te spreken van goede ventilatie. De aanvoer van zuurstof en afvoer van vervuilde lucht, vocht en warmte is wel noodzakelijk! Met een mechanisch ventilatiesysteem kun je gecontroleerd ventileren. Een ventilatiebox zorgt dat lucht via ventielen en ventilatieroosters in de ruimtes wordt af- en aangevoerd. Zo wordt de lucht aan de lopende band ververst. Wel zo gezond!

Warmteterugwin-systeem

Energieverbruik terugdringen? Zorg voor hergebruik van energie door de mechanische ventilatie te combineren met een warmteterugwin-systeem. Met een wtw-installatie onttrek je de warmte aan de af te voeren lucht, om deze warmte vervolgens direct af te geven aan de nieuwe, schone lucht. Dit warmtebehoud bespaart een hoop energie. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Overige diensten

Want we hebben nog meer in huis!

Loodgieterswerk

Riolering
Waterleiding
Gasleiding
Sanitair

Meer over loodgieterswerk

Dak- en gevelbekleding

Dakbedekking & gevelbekleding
Dakgoot
Hemelwaterafvoer

Meer over dak- en gevelbekleding

Service & onderhoud

24/7 bereikbaar
Met óf zonder onderhoudsabonnement

Meer over service & onderhoud

Benieuwd naar ons werk in de praktijk?

Bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Over ons

Meer weten over DBI-Techniek?
Maak kennis met onze werkwijze en belangrijkste waarden.