Met trots bouwen we aan de Amsterdamse Zuidas een groot kantoorpand om naar 365 appartementen.                                                                                                                                                                            

Transformatie van formaat

Van kantoorpand naar 365 appartementen

Project

Ricardo Residences

Opdrachtgever

Koopmans Bouwgroep

Locatie

Amsterdam

In het kort

In opdracht van Koopmans Bouwgroep werken we aan een van de grootste transformaties in Nederland: het ombouwen van het oude IBM-Dynatos kantoor aan de Amsterdamse Zuidas naar 365 appartementen. De huurappartementen zijn over deels zes en deels dertien verdiepingen gesitueerd en variëren in grootte. Het volledige complex telt maar liefst 27.000 m2. Kenmerkend voor dit project is de aandacht voor duurzaamheid en circulair bouwen. Van de oorspronkelijke materialen wordt zo veel mogelijk hergebruikt. Bovendien zullen de bewoners van de appartementen gebruik maken van stadswarmte en hiermee wonen zonder gas! Het complex moet in het eerste kwartaal van 2021 worden opgeleverd.

Onze rol

Voor deze transformatie zijn we bij DBI-Techniek verantwoordelijk voor alle loodgieterswerkzaamheden. Zo verzorgen we de installatie van alle (tap)waterleidingen, blusleidingen en vuilwaterafvoeren. Ook leggen we de riolering opnieuw aan en sluiten we deze aan op de genoemde vuilwaterafvoeren. Met de montage van drukverhogingsunits en -pompen zorgen we voor de gewenste waterdruk en een hoog warmwatercomfort door het hele complex. Daarnaast nemen wij de installatie van de hemelwaterafvoeren en de montage van al het sanitair voor onze rekening. 

Op het gebied van klimaattechniek werken we nauw samen met WTH en Vattenfall. De vloerverwarming en stadswarmteunit die zij leveren en monteren, prefabriceren we bij DBI-Techniek samen tot een complete module die rechtstreeks in de bouw kan worden geplaatst. De coördinatie hiervoor verzorgen wij. Tenslotte sluiten wij de gasloze appartementen aan op de stadsverwarming en voorzien we elk appartement van digitale ruimtethermostaten. Hiermee kunnen de bewoners de temperatuur voor elke ruimte afzonderlijk instellen!

Succesfactoren

Onze ervaring met een vergelijkbaar project met 195 appartementen is van grote waarde en een belangrijke factor geweest in de keuze van Koopmans Bouwgroep voor DBI-Techniek als installateur voor Ricardo Residences. Het resultaat is een prettige, soepele samenwerking waarbij we hen zo veel mogelijk werk uit handen nemen. 

Door slim te werken en zoveel mogelijk in onze werkplaats te prefabriceren hebben we veel rust en overzicht gecreëerd tijdens de uitvoeringsfase. Dit levert ons tijdswinst op, die we gebruiken voor meerdere controles op ons werk. Hierdoor kunnen we onze hoge kwaliteitsstandaard waarborgen. Zo blijkt maar weer: een goede voorbereiding is alles! 

Doordat we bovendien continu duidelijk met alle betrokken partijen communiceren over de voortgang, zijn we in staat problemen vroegtijdig te signaleren. Korte lijnen zorgen ervoor dat we snel kunnen schakelen en efficiënt kunnen werken. Een project om trots op te zijn dus!

Diensten voor dit project

Klimaatinstallaties

Loodgieterswerk

Riolering
Waterleiding
Sanitair  

Meer over loodgieterswerk

Dak- en gevelbekleding

Bekijk ook onze andere projecten.