Met de focus op slimme klimaattechniek en duurzaamheid, bouwden we in Oosterhout deze prachtige villa.

Een duurzame droomvilla

Van kraakhelder advies tot gedegen aanpak

Project

Nieuwbouw villa

Opdrachtgever

Kwadraat Bouw

Locatie

Oosterhout

In het kort

Vrijstaand wonen in de villa van je dromen. Voor een familie in Oosterhout werd het werkelijkheid. Aan ons de eer om dit mede mogelijk te maken! In opdracht van Kwadraat Bouw en in samenwerking met Viveen Elektro brachten we het ontwerp van de architect tot leven en realiseerden we begin 2020 de duurzame droomvilla die ze voor ogen hadden.

Onze rol

Met een bestaand concept voor de benodigde installaties voor de Oosterhoutse villa, klopte Kwadraat Bouw bij ons aan. Ze zochten een specialist in de installatietechniek en vonden die in ons. Het conceptvoorstel legden wij nog eens goed onder de loep. Het einddoel: een duurzame villa bouwen. Met een kritische blik en uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden hebben we de beste opties in kaart gebracht. De focus legden wij op slimme klimaattechniek. 

Zo adviseerden en installeerden we een innovatief, vraaggestuurd ventilatiesysteem. Door automatische metingen beslist het systeem zelf waar en hoeveel ventilatie nodig is! De villa hebben we nog verder verduurzaamd door de mechanische ventilatie te combineren met een warmteterugwin-systeem (wtw). De familie bespaart met deze wtw-installatie een hoop energie door warmte te onttrekken aan de af te voeren lucht en deze te gebruiken voor het verwarmen van de nieuwe, frisse lucht. 

De genoemde systemen hebben we gecombineerd met een warmtepomp, die duurzame energie haalt uit de bodem. De grondgebonden warmtepomp brengt de energie op temperatuur en geeft deze af aan de vloerverwarming, die door de combinatie met de warmtepomp de woning niet alleen kan verwarmen, maar ook kan koelen. Efficiënt én energiezuinig! 

Tenslotte hebben we ook met het aanleggen van de waterleiding en riolering, het installeren van de hemelwaterafvoer en het aanbrengen van de dakbedekking bijgedragen aan het realiseren van deze duurzame droomvilla!

Succesfactoren

Écht luisteren naar de wensen van de klant is in onze ogen onmisbaar. Daarom staat dit aan de basis van onze werkwijze bij ieder project. Door goed te luisteren naar de Oosterhoutse familie wisten we precies welke aanpassingen het concept voor de installatietechniek nodig had. 

De volgende stap was het opstellen van een uniek advies en zeker net zo belangrijk, de toelichting daarvan in de taal van onze klant. We creëerden een helder vertrekpunt met duidelijke afspraken waar we allemaal en altijd op zouden kunnen terugvallen. Dit schept vertrouwen én een super fijne werksfeer! 

De vele beslissingsmomenten in een project als dit vragen om grote flexibiliteit en het vermogen om continu scherp en actief mee te denken. Een uitdaging die we graag met beide handen beetpakken! Maar eerlijk is eerlijk, met fijne bouwpartners en een goede relatie met de eindklant kom je al een heel eind, toch?!

Diensten voor dit project

Klimaatinstallaties

Warmtepomp
Vloerverwarming
Mechanische ventilatie

Meer over klimaatinstallaties

Loodgieterswerk

Riolering
Waterleiding 

Meer over loodgieterswerk

Dak- en gevelbekleding

Dakbedekking & gevelbekleding
Hemelwaterafvoer

Meer over dak- en gevelbekleding

Bekijk ook onze andere projecten.