Voor deze nieuwbouw zorgappartementen in Tilburg realiseerden we een comfortabel binnenklimaat en optimaal warmwatercomfort.                                                                                                                                                                           

Optimaal thermisch comfort

In Tilburgse nieuwbouw zorgwoningen

Project

Zorgappartementen Lovensestraat

Opdrachtgever

Bouwbedrijf André Doevendans

Locatie

Tilburg

In het kort

Voor het realiseren van 62 nieuwbouw zorgwoningen aan de Lovensestraat in Tilburg werkten wij in opdracht van Bouwbedrijf André Doevendans. De appartementen, opgeleverd op 1 juli 2020, zijn bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan lichte zorg, maar wel zelfstandig willen en kunnen blijven wonen. Daarom zijn de woningen binnen het complex o.a. ruim opgezet en  natuurlijk ook zeer geschikt voor rollators en rolstoelen. Omdat de bewoners veel tijd thuis doorbrengen, is ook thermisch comfort (een comfortabel binnenklimaat) van groot belang. En daar komen wij in beeld!

Onze rol

Om de bewoners zo prettig mogelijk te kunnen laten wonen, zorgden wij in samenwerking met Verwey Raadgevend Technisch Bureau voor een optimaal binnenklimaat. Hiervoor hebben we het volledige complex van een verwarmingsinstallatie voorzien, waarbij we in elke verblijfsruimte elektrische verwarming hebben aangelegd. Met de installatie van mechanische ventilatie zorgen we voor de aanvoer van nieuwe zuurstof en voeren we vervuilde lucht, vocht en warmte af. 

Behalve onze bijdrage op het gebied van klimaattechniek, verrichtten we ook meerdere loodgieterswerkzaamheden. Zo verzorgden we de installatie van alle (tap)waterleidingen en namen we de aanleg van de riolering voor onze rekening. Voor maximaal warmwatercomfort installeerden we een centrale elektrische doorstromer, die elk appartement voorziet van warm tapwater. Daarbij zorgen we met de montage van een drukverhogingsinstallatie voor de gewenste waterdruk in elke ruimte. Ook de hemelwaterafvoeren en installatie van het sanitair komen van onze hand. 

Fun fact: het appartementencomplex wekt haar eigen energie op met behulp van door ons gelegde zonnepanelen. Duurzame bouw dus, daar houden we van!

Succesfactoren

Onze (zakelijke) klanten moeten het werk met een gerust hart aan ons kunnen overlaten. Daarom bieden we hen een zo compleet mogelijk pakket aan diensten. Zo ook voor deze zorgwoningen. Alle installaties en onderdelen zijn hierdoor volledig op elkaar afgestemd en sluiten naadloos op elkaar aan! 

Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Een goede werkvoorbereiding zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is uitgedacht en uitgewerkt om het werk in de praktijk zo soepel mogelijk te laten verlopen. Laat dat maar aan ons over! 

Zo hebben we voor dit project veel prefabricage kunnen toepassen. Door de onderdelen en materialen voor de installatie en montage al vooraf in onze werkplaats tot modules te verwerken, hebben we op de bouwlocatie in Tilburg zo efficiënt en snel mogelijk kunnen installeren. Hierdoor werkten niet alleen wij keurig volgens planning, maar zorgden we er ook voor dat andere betrokken partijen meer ruimte en bewegingsvrijheid kregen om hun werkzaamheden te verrichten. Win-win!

Diensten voor dit project

Klimaatinstallaties

Verwarming
Mechanische ventilatie

Meer over klimaatinstallaties

Loodgieterswerk

Riolering
Waterleiding
Sanitair 

Meer over loodgieterswerk

Dak- en gevelbekleding

Bekijk ook onze andere projecten.